Koldskum eller fjedrer?

Kan betale sig at restaurere og genbruge de gamle hynder med fjedreindlæg til Wegner GE290-modellerne?

Det korte svar er: "nej"

Nedenfor vil vi uddybe hvorfor:

Giver nye koldskumshynder giver bedre komfort en gamle hynder med fjedre?

Ja. Koldskum er en moderne og avanceret skumtype der giver en god komfort og støtte, samtidig med at den tilpasser sig kroppen hvorefter den vender tilbage til sin oprindelige form. De gamle fjedrerhynder har mistet deres støtte og komfort. De kan ved restaurering aldrig opnå samme komfort og egenskaber som de nye originale GETAMA koldskumshynder som vi benytter.

Er nye koldskumshynder mere allergivenlige end gamle fjedrerhynder?

Ja. Koldskum er også kendt for at være allergivenligt, da det ikke tiltrækker støv og allergener på samme måde som nogle fjedrerhynder gør. Dette er selvfølgelig særligt vigtigt for personer med allergier eller astma. Der kan i de traditionelle fjedrerhynder samle sig store mængder støv. Typisk er fjedrehynderne fra 60’erne eller 70’erne. Dengang havde man ikke mulighed for at lave gode koldskumshynder, ligesom man kan i dag. Selvom de gamle hynder kan rengøres, kan det være svært at opretholde optimal hygiejne, især hvis hynderne er meget gamle.

Er nye koldskumshynder mere holdbare end gamle fjedrerhynder?

Ja. Den moderne koldskum er generelt mere holdbar og har en længere levetid end en gammel fjedrehynde. Specielt hvis dine gamle fjedrehynder viser tegn på nedbrydning, knirker eller tab af form, kan udskiftning med koldskumshynder give en længere levetid. Koldskum kræver generelt mindre vedligeholdelse end fjedrehynder. Det er mindre tilbøjeligt til at deformeres over tid

Er nye originale koldskumshynder pænere end gamle?

Ja. Hvis du ønsker at opdatere udseendet på dine møbler og give dem et mere moderne præg, er udskiftning med nye koldskumshynder helt klart det eneste rigtige. Hynderne vil få et meget skarpere og mere ensartet udtryk end en renoveret Edipda fjedrerhynde.

Er det billigere at købe nye originale GETAMA koldskumshynder frem for at restaurere de gammeldags fjedrerhynder?

Nej. Restaurering af fjedrehynder være mere omkostningseffektivt på kort sigt, men det kan ikke give samme niveau af komfort og holdbarhed som koldskum på lang sigt. Dermed vil det på kort sigt være en billigere løsning at genbruge de gammeldags fjedrehynder. De gamle fjedrehynder er generelt godt slidte og vil ikke opnå samme komfort og udseende som nye originale GETAMA koldskumskerner. 

Hvad skal jeg så vælge?

Udskiftning til nye hynder koster mere, men det er det hele det værd, hvis du værdsætter de forbedrede egenskaber, som de nye originale GETAMA koldskumshynder kan tilbyde.
I sidste ende er det et spørgsmål om hvor flot, kompromisløst og bæredygtigt et resultat man ønsker som forbruger. For så kan udskiftning med nye koldskumshynder være en klog investering.

Kontakt Møbelfix her